MENGAPA MESTI PILIH EMAS PUBLIC GOLD ?

Nak mula simpan emas tapi tak tahu saluran dan pilihan yang betul ? Sebelum mula menyimpan emas, anda pasti ingin memilih produk yang memenuhi ciri-ciri berikut bukan?

1.  HARGA YANG MURAH DAN BERPATUTAN

2.  EMAS YANG BERKUALITI TINGGI

3.  SYARIKAT/PENGELUAR YANG MEMPUNYAI REKOD TERBAIK.

Jika jawapan anda adalah YA terhadap ketiga-tiga soalan di atas, maka saya cadangkan anda memilih Public Gold sebagai platform simpanan/pelaburan emas fizikal.Public Gold pilihan No 1 di Malayisa? Kenapa Public Gold ? Di sini saya akan senaraikan 14 SEBAB KENAPA PUBLIC GOLD PILIHAN TERBAIK;

1. HARGA yang jauh lebih MURAH berbanding kedai emas/bank.

2. Harga di kemaskini setiap 20 minit mengikut harga emas dunia.

3. Kos permulaan yang rendah.

4. Pelbagai pilihan produk.

5. Emas Public Gold berkualiti antarabangsa ( LMBA ).

6. Emas Public Gold tidak dikenakan GST.

7. SUSUT NILAI emas Public Gold sangat RENDAH.

8. Jaminan belian balik emas bila anda ingin menjual.

9. Stok sentiasa ada walaupun harga tinggi atau rendah.

10. Boleh digadaikan di Arrahnu POS.

11. Brand emas yang sangat popular di Malaysia.

12. Cawangan Public Gold ada di seluruh Malaysia , Singapore dan Indonesia.

13. Anda boleh beli/jual balik emas secara online 24 JAM.

14. Boleh maksimakan keuntungan jika anda menjadi agen tanpa yuran keahlian.

BAGAIMANA NAK MULA ?

Bila Waktu Sesuai Beli Emas ? . Jawapannya “Ketika Ada Duit Kertas”.Jangan berlengah esok kerana esok menjadi minggu hadapan dan akan menjadi bulan hadapan.LAKUKAN SEKARANG.

Jadikan SIMPANAN EMAS PERTAMA ANDA SEBAGAI PENANDA ARAS untuk beliaan simpanan seterusnya. 1 Kilo EMAS takkan dimiliki TANPA 1Gram .Simpan lah untuk KELUARGA , NEGARA DAN AGAMA.

Public Gold menyediakan DUA KAEDAH BELIAN , kedua-dua ini bersandarkan emas fizikal ;

  1. BELIAN TERUS ( ONLINE ) KLIK DISINI  – Tentukan Bajet > Pilih Product > Kunci Harga > Buat Bayaran dan Ambil Emas di Office ( Kaedah ini sesuai bagi mereka mempunyai modal melebhi RM800 ).
  2. BELIAN KAEDAH ( GAP )  – Tentukan Berapa Gram Ingin Di Beli > Buat Bayaran dan Ambil Emas di Office atau PG simpankan. ( Kaedah ini sesuai bagi mereka mempunyai modal RM100 – RM200 dan ingin beli sikit demi sikit ).

 NOTA “GAP”  :

Ramai orang nak simpan emas, tapi TAKUT NAK SIMPAN SENDIRI. Kalau masuk akaun emas di bank, kebanyakkannya tak patuh syariah. Yang patuh syariah cuma Kuwait Finance House (KFH) dan Al Rajhi jer. Kalau nak sewa safe deposit box pun bukan mudah untuk sesetengah tempat. Jadi masalah tempat simpan selalu jadi ‘penghalang’ untuk sesetengah orang mula menyimpan emas. Masalah kedua, NAK BELI EMAS TAPI MODAL KECIL. Bajet cuma sekitar RM150 – RM200 jer sebulan.

Alhamdulillah, lepas memerhati masalah ni, Public Gold melangkah setapak lagi dengan melancarkan produk terbaru yang dinamakan Gold Accumulation Program (GAP). GAP sebenarnya nak bantu lebih ramai orang memulakan simpanan emas dengan cara yang lebih mudah. Selesai masalah kat mana nak simpan, dan selesai masalah bajet kecil untuk bermula.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*